2013. július 31., szerda

Familypark Neusiedlersee

Idei mini nyaralásnak, vagyis kirándulásnak a Familyparkot terveztük be, amely Ausztriában, a Fertő tó partján, a határhoz nagyon közel helyezkedik el. Tavaly, mikor Rustban jártunk (itt írtam róla), csak elhaladtunk mellette autóval, de már akkor tudtuk, hogy visszajövünk ide.

9-kor nyit a park, mi is nem sokkal utána érkeztünk, már ekkor sorra jöttek az autók a parkolóba. A sok érkező ellenére nem volt a pénztáraknál sor, mivel egyszerre 4 pénztár is nyitva volt.
A park erdős, árnyas, ami a nagy melegben jól is jött. Sok mindenre felültünk, először kicsit bőség zavara is volt, hogy melyikkel kezdjük. Ültünk tekerős sárkányon, kacsacsónakban, kisvasúton (elsősorban gyerekeknek való, de egy kocsiba egy felnőtt is beülhet), kipróbáltuk a hőlégballont (ami, mivel oldalra dől + gyorsan pörög, kislányomnak kicsit vad volt). Lovagoltunk malacon, utaztunk traktoron és erdei állatokon. Picit giccses különben a park, de nagyon jó, aranyosak a mesefigurák is, és vannak éneklő-zenélő állatok is. 
Állatokról jut eszembe, állatsimogató is van, de az nem nagyon érdekelte kislányomat, inkább a játékokat kereste. Érdekes volt különben, hogy nem minden játéknál áll irányító ember, van, ahol neked kell megnyomni a gombot, indítani a játékot - persze ezt csak akkor engedi, ha zöldre vált a lámpa. Illetve egyes játékoknál nem igazán tudtuk, hol a bejárata (pedig volt térképünk), volt, amit már körbejártunk, akkor derült ki, hogy totál más oldalról kell bemenni. Mindegy, ez nem volt baj. Újdonság a patkány-hullámvasút, erre nem ültünk fel, lévén gyerekkel voltunk. De biztos jó lehet.
A park különlegessége a vizes rész. Ha van nálad, illetve gyerkőcödön fürdőruha, kis mesterséges patakokban jókat lehet szaladgálni és pancsolni, vagy éppen beállni a vízesés alá. A vizes részen van amúgy óriáscsúszda, krokodil, ami a vízbe megy és fröcsköl, polip (nem vad, halak mennek körbe, és te irányíthatod botkormánnyal a föl-le menetelt).
Önkiszolgáló étteremben ettünk (sültkrumpli, rántott hús, csirke, saláták, üdítők ... sokféle étel van.) Illetve a park területén több helyen is lehet fagyit, jégkását enni.
Rengeteg magyar volt különben, a dolgozók többsége is magyarul szólt hozzánk.
Amit még érdemes tudni, hogy van 1-2 játék, ami zsetonnal működik, de mivel nekünk az nem volt (gondolom a bejáratnál lehet venni), így ezeket kihagytuk. De nem is hiányzott, mivel így is sok mindenre felültünk - volt, amire többször is.

A Familypark hivatalos honlapja:

2013. július 27., szombat

40 és annyi (film)

Mivel gyerkőc elutazott a Balatonra, végre jutott egy kis időnk házimozizni a férjemmel. A 40 és annyi című vígjátékra esett a választás. No, én még nem vagyok 40 éves :) - az még jópár év, de "kortól függetlenül" érdemes megnézni ezt a kb. két órás vígjátékot. Egyszer legalábbis.
A nők mindig nehezebben élik meg, hogy "öregszenek", emiatt hazudnak is a koruk miatt, na de az, hogy a 40. születésnapján 38-as gyertya van a tortáján, az azért elég ciki. Néha idegesített különben a nő, de a pasi is érdekes volt - 40 évesen viagrát szedni? Ez komoly? Mi lesz vele 70 évesen? :P 
Tehát szerintem kicsit el volt túlozva ez a film! Úgy állította be ezt a 40. szülinapot, mintha az 50-et vagy a 60-at töltenék be!
Viszont jó poénok voltak a filmben. Pl. a "matuzsálem" ember és az együttese (a férfi ugyanis egy nem túl sikeres lemezkiadót vezet), vagy amikor az osztálytárs anyjával együtt behívják őket az igazgatóhoz. A kamasz lánnyal kapcsolatban is tanulságos volt pl., hogy a mai tinik nem tudnak technikai kütyük nélkül élni. Az apák (nagyapák) is elég érdekesek voltak, főleg az, akinek 3 ikerfia van. Jaj.
Szóval egyszer megnézhető kis film, még nevetni is lehet rajta, de mivel már több, mint egy hete láttam, más nem is maradt meg nagyon bennem.

További részletek és kép forrása ITT.

2013. július 20., szombat

Kangoo

A héten volt szerencsém kipróbálni a kangoot. Egyik kolléganőm beszélt rá, ő már régóta jár. Nagyon kíváncsi voltam már erre a nem mindennapi sportra (főleg, hogy hogyan fogok megállni abban a furcsa cipőben), de vártam már, és jól jött, hogy most végre nem zumbára megyek, hanem valami újra. (Szeretem a zumbát, de így másfél év folyamatos csak-zumba után kell valami más is.)
A Griff Squash&Fitness Clubba mentünk. Az első alkalom ingyenes volt, csak a cipőbérlésért kellett 500 Ft-ot fizetni. A terembe érve az oktató (Anikó, nagyon jó!) ki is választotta a nekem megfelelő cipőt (37-es a lábam, így S-est kaptam, de azon belül is van többféle). Először eléggé billegtem a cipőben, de amint beindult az óra, és kb. 5 perc után ráéreztem, már én is ugráltam a többiekkel. Nagyon intenzív edzés, folyamatosan magasan tartja a pulzusszámot, nincs szünet a számok közt, mint a zumbán, csak kb. 25-30 perc után volt pár perc pihenő és ivás-szünet. Tetszett, hogy volt benne némi koreográfia is, ami az ugrálások közepette mindig ismétlődött, kibővült.
Olyan hamar eltelt a 60 perc, hogy mikor mondták, hogy vegyem le a cipőt, nyújtás következik, csak néztem, hogy már vége? Jól esett nagyon az edzés, bírtam is (dehát a zumbának köszönhetően eléggé formában vagyok), és biztos fogok még menni, csak sajnos rendszeresen nem fogok tudni eljárni. 
Ajánlom tehát mindenkinek, aki szeretné az állóképességét növelni, és bírja az intenzív ugrálást! Budapesten még a Corvinnál (Life 1 Corvin Fitness), illetve az Újpesti Fit Forma Stúdióban is van kangoo. Biztos van még sok-sok helyen, de én ezekről hallottam. Illetve EZT az oldalt találtam még, itt vidéki városok is vannak.

Kép: a Griff honlapjáról

2013. július 15., hétfő

Tarzan Park

Nemrégiben nyílt meg a Tarzan Park Újpesten, a volt napközis tábor helyén. Sok mindent hallottam és olvastam már róla, elsősorban felháborodásokat, hogy milyen drága, meg hogy csak nagyobb gyerekeknek való. Most, hogy mi is leteszteltük, bevallom, kellemesen csalódtam benne!

A belépők tényleg picit drágák, de szerintem nem kerülnek többe, mint a nagy játszóházak (ld. Elevenpark) árai. Ráadásul ez nyitott, ami jó időben mindenképpen előny (esőben és télen nem tudom, mi lesz, de ez már az ő bajuk). Újpesti lakosok egyébként kedvezményesen mehetnek be, ehhez lakcímkártya kell. (Én már sajnos nem vagyok újpesti.)
Ügyességi pályák, kötélpályák, különleges hinták, mászóvárak, csúszdák találhatók benne, tehát igaz, hogy elsősorban az iskolás korosztálynak nyújt szórakozást. Pontosabban én három éves kor felett ajánlanám, hisz ovisoknak is van külön mászóvár hálóval-csúszdával, homokozó, és persze ott a nagy kedvencünk, a körbe-bicikli!
A Park területe hatalmas, hirtelen nem is tudod, hova szaladj! Főleg, ha több gyerekkel vagy, nem egyszerű őket egy helyen tartani. A játékokat felnőttek is használhatják (mondjuk nem hiszem, hogy egy nagymama kipróbálná pl. a csőcsúszdát, de én megtettem, és nagyon élveztem).
Olvastam, hogy lehet kismotort és homokozójátékokat kölcsönözni (ingyen), ez mondjuk kicsit körülményes, hisz a kölcsönző alapból zárva van, és keresni kell egy, valahol a park területén "járőröző" sárga pólós animátort, aki kulccsal kinyitja (kölcsönzéshez személyit kell leadni). Van büfé is (Tarzan terasz), de nem ettünk semmit, csak üdítőt-kávét ittunk. Mosdó is található a park végében.

Még annyi, hogy a belépőddel 3 órát tartózkodhatsz itt (természetesen ezen is sokan háborognak), de bevallom, nekünk elég is volt ez a 3 óra. (Mondjuk mi siettünk haza ebédre.) Egyébként padokon is meg lehet pihenni, míg a gyerekek játszanak - már ha meg tudsz pihenni a gyerekfelügyelet/ játékok közti rohangálás közben.
A Parkhoz külön parkoló tartozik, ingyenes parkolási lehetőséggel.
Szóval nem rossz hely, ha ki akarod fárasztani a gyerekedet, vagy olyan aktív, hogy soha bír egy helyben maradni, ide hozd el! Bár igaz, még lehetne bővíteni kisebb(eknek való) játékokkal, mert sok szabad terület van.

A Tarzan Park facebook-os oldala (honlapja nem igazán működik):
Fotók: 1. a körbe-bicikli, 2. kanyargós csúszda

2013. július 11., csütörtök

WAMP Design Vásár

Imádom a WAMP Design vásárt - persze elsősorban csak nézelődni rajta, hiszen az árak húzósak, de iszonyú klassz, egyedi, dizájnos kézműves termékkel találkozhatunk! A Millenárison is szokott lenni vásáruk, de július elején az Erzsébet téren is kipakolnak. 
Pontosan egy éve történt, hogy kislányomnak plüss vagy szövet madár figurát kerestem, akkor találtam rájuk, vagyis az egyik készítőre. A pici galambon kívül egy nem mindennapi játékot fedeztem fel itt: autóút garázsokkal - szintén szövet anyagból - ld. fotó.
Idén pedig nem hagyhattam ki a macskás táskát (Contour), amelyhez még 10%-os kedvezményem is volt a PestiEstből. Nagy kedvenceim a magyar kutyafajtákat ábrázoló pólók és táskák is, ezeket nem, ellenben egy kutyusokat (Hairy Hungarians) ábrázoló hűtőmágnest is beszereztem.
Ezen kívül rengeteg egyedi táskát, ruhát, lakástextilt, ékszert (fülbevaló, nyaklánc, karkötő), retro terméket (LP lemezek!, régi matchboxok, kitűzők), valamint ételeket-italokat lehetett megvásárolni a július 7-i várásukon. A külföldi turisták körében is népszerű a vásár.

A WAMP honlapja: http://wamp.hu/hu
Facbook-os oldaluk ITT található.
A fotón a már említett (tavalyi+idei) szerzemények láthatók.

2013. július 5., péntek

Budapesti Vidámpark

Mivel a Budapesti Vidámpark idén nyáron van utoljára nyitva, mindenképpen szerettünk volna ellátogatni oda kislányommal. Kicsit húztuk-halasztottuk a dolgot, mert először drágálltuk (kb. 14.000 Ft hármunknak a belépő!), de ha belegondolunk, ezért  a pénzért korlátlanul fel lehet ülni mindenre - kivéve persze a gyerek, mert magasság-korlátozás van, de ő is kihasználta rendesen a neki való játékokat. Kedvencén, a dzsungelvasúton 6x, a másik kedvencén, a hernyó-hullámvasúton szintén 6x ült! Ezen kívül felültünk az óriáskerékre, a klasszikus körhintára, a mesecsónakra, kanyargóra... rengeteg mindenre! Kislányom nagyon élvezte. Ami még jó, hogy ki van alakítva külön egy rész a kisebbeknek: kis körhintákkal, mini óriáskerékkel, vízi dodzsemmel, játszótérrel.

Mivel mondhatni csúcsidőben, szombat délután voltunk, sok helyen sorba kellett állni, de olyan 5-6 óra fele már elfogytak az emberek. Mi 2-től 7-ig ott voltunk, szóval megérte!
A vad, átfordulós játékok nekem sosem jöttek be, kivéve a BreakDance, ami még mindig a fiatalok nagy kedvence! Vannak játékok, amelyek zsetonnal működnek, de nem igazán tudom mik, mivel ilyenekre nem ültünk fel. 
A tömeg szépen eloszlott, nem volt tolakodás sehol, mindenki szépen várt a sorára, a Vidámpark dolgozói (fiatal fiúk és lányok) is kedvesek voltak. 
Sajnálom, hogy elköltözik a Vidámpark, mert mikor gyerek voltam, egy évben egyszer engem is elhoztak ide a szüleim. Később pedig a barátokkal jöttem ki "bulizni". Igaz, utoljára kb. 2001-ben voltam itt.
Szerencsére a műemlék játékok (körhinta, hullámvasút és tudomásom szerint a barlangvasút is) megmaradnak, így majd ha az Állatkertbe kilátogatunk, ezekre fel fogunk tudni ülni (főleg, hogy a nagy hullámvasúthoz most még kicsi volt a leányzó).

A Vidámpark honlapja: http://www.vidampark.hu/2009/hun/
Fotó saját.